hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halas falat

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A hagymát meghámozzuk, ketté- majd vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát összetörjük. A halat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A tárkonyt leöblítjük, felaprítjuk.
Elkészítés: A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Ráöntjük a bort (vagy a konyakot), és 10 percig pároljuk. Közben a halat megsózzuk, meghintjük liszttel. Felforrósítjuk a vajat, és a haldarabok mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk benne (kb. 5 perc). Két evőkanálnyi hagymát kiveszünk a levesből, és félretesszük. A maradékhoz öntjük a tejszínt, felforraljuk, és merülőmixerrel péppé zúzzuk. A tárkonyt és a félretett hagymát a szószba keverjük, sóval, borssal ízesítjük. A tésztára szórjuk a halat, ráöntjük a szószt, és tálaljuk.

Megjegyzés

1 adag: 2691 kJ/643 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek