Kiolvasztjuk a borsót és a kukoricát. Felockázzuk a zsemléket, langyos vízbe áztatjuk őket, majd kinyomkodjuk, és villával összetörjük. Felaprítjuk a hagymákat, és megpirítjuk a felforrósított olajon. Összedolgozzuk a darált húst a zsemlével, a hagymákkal, a tojással, a kakukkfűvel és sóval, borssal. Rudat formázunk belőle, és kiolajozott tepsibe fektetjük.
190 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütjük. Felszeleteljük a mozzarellát és a paradicsom felét, és befedjük vele a húst. A többi paradicsomot mellészórjuk, és visszatoljuk a sütőbe további 20 percre.
A körethez a csomagoláson megadott utasítás szerint kifőzzük a tésztát. Finomra főzzük a hagymákat, és megpirítjuk a felforrósított olajon. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk. Kevés vízzel simára keverjük az étkezési keményítőt, és besűrítjük vele a tejszínes mártást. Hozzáadjuk a borsót és a kukoricát, majd hozzáforgatjuk a tésztát. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.