hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos gulyásleves - a nagyi is így csinálta

MME MME
5/5
150 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön megfonnyasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön kevergetve addig pároljuk, amíg ki nem fehéredik. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, némi sót és a köménymagot, majd felöntjük a borral és legalább ugyanennyi vízzel. Hozzáadjuk a 2 gerezd megtisztított fokhagymát, a félbevágott paradicsomokat, a kicsumázott paprikákat és picit rotyogtatva majdnem puhára főzzük a húst.
  3. Amikor már majdnem elkészült a leves (kb. 1,5 óra), hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott sárga- és a fehérrépát, valamint a zellerzöldet és további 10 percig főzzük. Beletesszük a felkockázott burgonyát is, és még 10 percig főzzük.
  4. A gulyáslevest apróra vágott petrezselyemzölddel és friss kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés

Ha csípősen szereti, az egyik evőkanál édes-nemes pirospaprika helyett használjon csípőset. Ha még tartalmasabbá szeretné tenni az ételt, főzzön bele csipetkét.

A recept 4 személyre szól - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss