Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos gulyásleves - a nagyi is így csinálta

MME MME
5/5
> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön megfonnyasszuk.
  2. Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön kevergetve addig pároljuk, míg ki nem fehéredik. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, némi sót és a köménymagot, majd felöntjük a borral és legalább ugyanennyi vízzel. Hozzáadjuk a 2 gerezd megtisztított fokhagymát, a félbevágott paradicsomokat és a kicsumázott paprikákat és majdnem puhára főzzük a húst.
  3. Mikor már majdnem kész (kb. 1,5 óra múlva), a leveshez adjuk a megtisztított, apróra kockázott sárga- és a fehérrépát, valamint a zellerzöldet és 10 percig főzzük. Beletesszük a felkockázott burgonyát is, és további 10 percig főzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel és friss fehér kenyérrel tálaljuk.

MAJD A BUDAY MEGMONDJA! A NAGYI GULYÁSLEVESE EGÉSZSÉGESEBBEN >>> 

15 MAGYAROS RECEPT, AMIT MINDANNYIAN SZERETÜNK - KLASSZIKUSAN VAGY ÉPP ÚJRAGONDOLVA! >>> 

EGYSZERRE LEVES ÉS EGYTÁLÉTEL - ISTENI GULYÁSLEVES RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Ha csípősen szereti, az egyik evőkanál édes-nemes pirospaprika helyett használjon csípőset. Ha még tartalmasabbá szeretné tenni az ételt, főzzön bele csipetkét.

A recept 4 személyre szól - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss