Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alföldi gulyásleves egészségesebben

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az alföldi gulyásleves elkészítéséhez az apróra vágott vöröshagymát, a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot a zúzott fokhagymával kevés zsiradékon megpirítjuk egy fazékban.
  2. Rátesszük a felkockázott marhahúst, és azt is megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott zellert és tovább pirítjuk a hússal.
  3. Beletesszük az árpagyöngyöt is, sóval, és őrölt köménymaggal ízesítjük és megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, és felöntjük a levest annyi vízzel, hogy ellepje a húst és a zöldségeket. Úgy csináljuk, mint a pörköltet, rövid lében főzzük és a végén öntjük majd fel levesnek.
  4. Amikor megpuhult a hús, az árpagyöngy és a zeller is, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és a petrezselyem gyökeret.
  5. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyem levéllel és felöntjük a vízzel. Készre főzzük a zöldségeket is, majd forrón tálaljuk a levest.

Nézzétek meg videón, Buday Péter hogyan készíti egészségesebben az alföldi gulyáslevest

Megjegyzés

Buday Péter receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek