Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
Nyár lángos nélkül? Elképzelhetetlen, igaz!? Válogatásunkban olyan klasszikus nyári fogásokat gyűjtöttünk össze, amikért már évtizedek óta töretlenül rajongunk - legyen szó a strandkajákról, a bográcsos ételekről, vagy épp a szezonális zöldségekből készült finomságokról.
Kard Sándorné
A gulyáslevesnek ugyan van alapreceptje, de ahány ház, annyi féle. Ezen a videón egy sertéshúsos változat készül, és csipetke helyett nokedli kerül bele. Abból viszont jó sok!
Az őszi-téli időszakban gyakrabban főzünk levest, hiszen a gőzölgő finomság tetőtől talpig átmelegít ráadásul el is telít, ha megtömjük minden földi jóval, például hússal, babbal vagy káposztával. Most 11 magyaros levest ajánlunk a figyelmetekbe, melyek olyan laktatóak, hogy beillenek főételnek is.
Fotó/Videó: Horváth András
Döglesztő hőség ide, vagy oda, a nyárban az a jó, hogy végre kiköltözhetünk a szabadba és sorra főzhetjük bográcsban kedvenc ételeinket. Mi most egy klasszikus bográcsgulyással készültünk nektek, amit még a kezdők is könnyűszerrel rotyogtathatnak a szabad tűz fölött. A végeredményre nem lesz panasz, csak a receptet kövesd figyelmesen.
Egy tányér házias levessel nem ér fel semmi. Ráadásul kevés és olcsó alapanyagokból is isteni leveseket lehet készíteni. 11 olyan receptet mutatunk nektek, ami nemcsak pénztárcakímélő, hanem tartalmas és finom levest is készíthettek belőle.
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok, vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja!
Tévedés lenne azt hinni, hogy az összes zöldségalapú leves diétás és egészséges fogás. Íme egy rövid útmutató ahhoz, melyik fogások alkalmas inkább előételnek, és melyik főételnek.
Válogatásunkban olyan klasszikus finomságokat gyűjtöttünk össze, melyek fogyasztását szinte el sem tudnánk képzelni kenyér nélkül. Az apropó nem véletlen, hiszen a Pékek Világszövetségének döntése alapján 2001 óta október 16. hivatalosan is a kenyér világnapja.
Egy nagy tányér laktató leves felér egy főétellel. Ezúttal olyan recepteket mutatunk nektek, amelyeknek az elkészítése után nem kell azon törni a fejeteket, hogy mi legyen a második. Elég egy palacsinta, vagy túrógombóc.
Salamon Csilla
A levesek többnyire előételek, felvezetői az igazi"laktató, teljes értékű főfogásnak. Kivéve, ha olyan gazdagon készülnek, hogy maximum egy túrógombóc vagy egy-két palacsinta fér csak belénk, miután elfogyasztottunk egy tányérral. Jöjjenek a gulyások, a ragu és gombóclevesek!
Rozsnyai Gabriella
Kiadta a 2018-as évre vonatkozó magyar és külföldi keresési toplistáját a Google. Ebből többek között az is kiderült, hogy milyen receptekre kerestek rá a magyarok a legtöbbször. Mi pedig most nem csak a listát hoztuk el nektek, hanem a jól bevált, lefőzött recepteket is!
Egyszerre leves és egytálétel. Ha a gulyásból megeszel egy nagy tányérral, utána már csak egy túrós palacsintára, vagy túró gombócra vágysz. A gulyást eredetileg marhából készítik, de ahány ház, annyi szokás. Összeállításunkban biztosan találtak olyat, amit hétvégén elkészítenétek.
Szabó Anikó
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Nemzeti eledelünket kezdetben a marhapásztorok, vagyis a gulyások főzték ráérősen bográcsban, a pusztában rendelkezésükre álló kevés hozzávalóból.
Unod minden hétvégén a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent, akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!