Elkészítés: A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, amikor már kicsit rózsaszínűre pirult, hozzáadjuk a zöldhagymát és a fokhagymát, majd együtt megdinszteljük.
A kolbászt mikróban pár perc alatt megsütjük, zsírját kisütjük (lefedve 600 W-on kb 3 perc). A tejfölt elkeverjük a felvert tojással, picit sózzuk.
Egy tűzálló tálat a kisült kolbász zsírjával kikenünk, rákarikázzuk a krumpli felét, meghintjük sóval, borssal, szerecsendióval. Ráterítjük a dinszelt hagymát, a kisütött kolbászt, 5 felszeletelt tojást, és meglocsoljuk a tejfölös keverék felével. Rákarikázzuk a maradék krumplit, kicsit sózzuk, meghintjük borssal, szerecsendióval, a kolbász kisütött zsírjával, a maradék tejföllel meglocsoljuk, meghintjük a sajttal.
Előmelegített 200 fokos sütőben sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején, kb. 20-30 percig.
Tálalásnál a maradék keménytojást felszeleteljük, az egyes adagok tetejére teszünk 1-2 tojáskarikát, kevés Piros Aranyat nyomhatunk rá egyéni ízlés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre