zsemlemorzsa (az állag korrigálásához+hempergetéshez)
só
bors
pirospaprika
olaj
A körethez:
1 kg krumpli
2 kis doboz tejföl
só
vegeta
Elkészítés
Az összetépett zsemledarabokat egy tálba tesszük, és annyi tejet öntünk rá, hogy épp ellepje.
Eközben összevágjuk a vöröshagymát, a darált húst egy nagyobb tálba tesszük és beletesszük a hagymát, majd ráreszelünk egy gerezd fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és összekeverjük.
Ezután hozzáadjuk a tejbe áztatott, kissé kinykodott zsemlét, beletesszük az egész tojást, majd alaposan átgyúrjuk, és fél órára pihenni hagyjuk.
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és bő, sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, krumplinyomóval áttörjük, hozáadjuk a 2 doboz tejfölt, alaposan elkeverjük, majd sóval, esetég vegetával ízesítjük.
A fasírtmasszát átgyúrjuk, evőkanálnyi masszából golyókat formálunk, ezeket zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Ebből az adagból 28 fasírtgolyó lesz.