Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyúrt tésztás cannelloni húsos töltelékkel

60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet összegyúrjuk a tojásokkal, 1 csipet sóval és az olívaolajjal, majd 15 percig pihentetjük. Lisztezett felületen vagy tésztagéppel 1 mm vékonyra nyújtjuk, 7x10 cm-es lapokra vágjuk, és lobogó sós vízben főzzük 5 percig. A vízből kiemelve lecsepegtetjük, és tálcán vagy a tiszta pulton egymás mellé kiterítve hűlni hagyjuk.
  2. Közben a töltelékhez a megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a sárgarépát lereszeljük, a csiperkét finomra vágjuk. A hagymát és a répát 3 ek felforrósított olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a darált húst, és kevergetve jól megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, valamint a feldarabolt hámozott paradicsomot a levével együtt, és sűrűbbre főzzük. Sóval, borssal és a zöldfűszerrel ízesítjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztalapokat középen, hosszában megkenjük a húsos massza 2/3-ával, majd feltekerjük, és kikent felfújtformába vagy sütőtálba fektetjük. Elosztjuk rajtuk a maradék húsos masszát, megszórjuk a kétféle reszelt sajttal és megcsepegtetjük a maradék olívaolajjal. Végül a cannellonikat az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>> 

ÍGY KÉSZÍTS OLASZ CANNELLONIT OTTHON, HÁZILAG! >>> 

A töltelékbe 60 dkg vegyes darált húshoz 10 dkg apróra kockázott csirkemellfilét tehetsz. Gyorsabb és egyszerűbb, ha készen vásárolt cannellonikat töltesz meg a habzsákba kanalazott húsos masszával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss