Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus töltött karalábé

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábékat meghámozzuk, a zsengébb leveleit félretesszük. Ezután a karalábékat kivájjuk, olyan vékonyra hagyva a falait, amennyire csak tudjuk.
  2. A töltelékhez a rizst kétszeres mennyiségű vízben félig megpároljuk. A megtisztított vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és egy pici olajon megfonnyasztjuk. Jól összedolgozzuk a darált húst, a rizst, a fonnyasztott hagymát és a tojást, majd ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá. Alaposan összekeverjük, majd megtöltjük vele a kivájt karalábékat. A maradékból gombócokat formázunk.
  3. Egy lábosba szórjuk a kivájt karalábéforgácsokat, és a vastag ereitől megszabadított, fellaskázott leveleket is beletesszük. Ráültetjük a tetejére a töltött karalábékat és a húsgombócokat. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Sót és egy kis ételízesítőt teszünk bele, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a karalábé megpuhul.
  4. Ha már puha a karalábé, kiszedjük a lábasból a gombócokkal együtt. Botmixerrel összezúzzuk a lábasban maradt karalábéforgácsokat és laskázott leveleket. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, majd ezzel behabarjuk a lábas tartalmát, hogy az mártás állagú legyen. Ízlés szerint cukrot és mustárt keverünk bele, majd beleszórjuk az összeaprított petrezselymet. Visszarakjuk a karalábékat és a gombócokat, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: TÖLTÖTT KARALÁBÉ, AMIBŐL A HÚSIMÁDÓK IS REPETÁZNAK 

9 TÖLTÖTT KARALÁBÉ, AMIT MÉG TAVASSZAL EL KELL KÉSZÍTENED! 

NE CSAK A LEVESBE FŐZD! A KARALÁBÉ TÖLTVE A LEGFINOMABB 

Megjegyzés

Nagyon sok töltött karalábé receptet tanulmányoztam, mivel nem sűrűn főztem ilyet, ez valahogy kimaradt a repertoárból. Ekkor hívtam fel telefonon kedves ismerősömet, Joli nénit, aki híresen jó szakács, és nem mellesleg egyik specialitása a töltött karalábé. - endrodierika

Ezek is érdekelhetnek

Friss