hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcskenyér karácsonyi fűszerekkel sült körtekompóttal

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg alma
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl olaj + a formához
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • 10 dkg vegyes kandírozott és aszalt gyümölcs
  • 40 dkg körte
  • 4 ek vaj
  • 2 ek cukor

Elkészítés

  1. A tojást szétválasztjuk. Összedolgozzuk a megtisztított, lereszelt almát a liszttel, a cukorral, a sütőporral, 1 csipet sóval, a tojássárgájával, az olajjal, 1-1 csipet fűszerrel és a finomra vágott gyümölcsökkel. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A masszát kiolajozott formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30–40 percig sütjük. 
  2. A megtisztított, cikkekre vágott körtéket kissé megpirítjuk a felforrósított vajon. 1-2 dl vizet felforralunk a cukorral, majd puhára pároljuk benne a körteszeleteket. A sütemény mellé kínáljuk. 
A gyümölcskenyeret tűpróbával ellenőrizzük. Akkor jó, ha már nem ragad tészta a villára.

Ezek is érdekelhetnek

Friss