A tésztát a csomagoláson lévő leírás szerint sós vízben kifőzzük. A zöldhagymát megmossuk, vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átpréseljük. A vajat egy teflonserpenyőben felolvasztjuk.
Rátesszük a hagymát, egy kissé megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a spenótot és a fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Addig pároljuk, míg a spenót össze nem esik, majd hozzáöntjük a tejszínt, és belekeverjük a krémsajtot. Összefőzzük az egészet, és ízlés szerint pépesítjük.
A spenótos keveréket a forró tésztához adjuk. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
A spenóthoz remekül illik a parmezán sajt. Ha diétásan szeretnénk elkészíteni a fogást, vaj helyett használjunk olívaolajat, hagyjuk el a tejszínt, valamint a krémsajtot, a tészta pedig legyen teljes kiőrlésű. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!