Gundel palacsintatorta

75 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók
  • liszt
  • tojás
  • cukor
  • vaj
  • tej
  • darált dió
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • rum
  • narancs
  • mazsola
  • tej
  • tej
  • étcsokoládé
  • rum
  • vaj
  • vaníliás cukor
  • porcukor
  • citrom

Elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percig a hűtőben pihentetjük, majd vékonyan kiolajozott, közepes méretű palacsintasütőben, hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
  2. A töltelékhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a diót és összefőzzük. Rumban ázott mazsolával, narancshéjjal / citromhéjjal és rummal ízesítjük.
  3. Az öntethez a tejszínt a cukrokkal felforrósítjuk, hozzátördeljük a csokoládét, és simára keverjük, azután ízesítjük rummal és belekeverjük a vajat.
  4. Egy palacsintát megkenünk 1 ek diós krémmel, megcsurgatjuk az öntettel és ráfektetünk egy másik palacsintát, majd így rétegezzük a többi palacsintát is. Végül a tetejére rácsurgatjuk a megmaradt csokoládéöntetet, és dióval, mazsolával megszórva díszítjük. 1-2 óra hűtés után szeleteljük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss