Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A nagy gumicukorteszt: a gyerekkek kedvencét vizsgálta a Nébih - íme az eredmény

default user icon
MTI
Gumicukrokat tesztelt a Nébih. A 20 gyümölcsízű gyerekkedvencben megmérték a cukor- és vitamintartalmat is, de a csomagolás ellenőrzése sem maradhatott el. Mutatjuk az eredményeket.

Gumicukrokat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ellenőrzésbe vont 20 féle gumicukor élelmiszerbiztonsági szempontból mind megfelelő volt, hibás jelölés miatt 8 terméknél hatósági eljárást kellett indítani. Várhatóan 370 ezer forint élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabnak ki.

A terméktesztnél vizsgálták a gumicukrok összes cukortartalmát, a vitaminok hozzáadásával előállított termékeknél a vitamintartalmat, a mesterséges színezékeket, a savtartalmat, a nedvességtartalmat és a termékek jelölését. A laborvizsgálatok azt igazolták, hogy a vizsgált gumicukrok mesterséges színezékeket nem tartalmaztak.

A jelölés ellenőrzése során a szakemberek több szabálytalanságot is találtak. Előfordultak  olyan összetevők,  amelyeket csomagoláson nem tüntettek fel. Az egyik áruházlánc önkiszolgáló rendszerében kapható gumicukrok címkéin olvasható információk eltértek a gyártó által, a csomagolóanyagon jelölt adatoktól.

A gumicukorteszt eredményeiről bővebben itt olvashatsz >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss