Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gulyásleves csipetkével

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, felkockázott hagymát forró zsíron üvegesre dinszteljük, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, megkeverjük, és visszatesszük. Majd, szinte azonnal - nehogy a paprika megégjen -, beletesszük a két centis kockákra vágott húst, amit fehéredésig pirítunk.
  2. Hozzáöntünk annyi meleg vizet, hogy éppen ellepje, majd beledobjuk a felszelt paradicsomot és a paprikát is.
  3. Kis lángon addig főzzük a húst, amíg közepesen puha nem lesz. Ekkor beletesszük a karikákra vágott répát, a zellert, a babérlevelet, és a köményt, majd sózzuk és borsozzuk.
  4. Felöntjük annyi meleg vízzel, amennyivel eléri a kívánt leves mennyiséget, majd, amikor már a zöldség is majdnem puha, beletesszük a kockákra vágott krumplit, és készre főzzük.
  5. Tálalás előtt tíz perccel beleszórjuk a csipetkét. Ha az is megpuhult, lehúzzuk a levest a tűzről, öt-tíz percig állni hagyjuk, majd tálalunk.

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>>

ÍGY FŐZZ TÖKÉLETES GULYÁSLEVEST >>> 

Ezek is érdekelhetnek