Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gratinírozott zöldségtrikolór paradicsommal

5/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 3-4 közepes méretű rózsaburgonya (kb. 25-30 dkg)
  • 3 nagyobb, kemény húsú paradicsom (kb. 15 dkg/db)
  • 2 kisebb cukkini (kb. 15-20 dkg/db)
  • 1 egész tojás
  • 1 kis pohár 12% zsírtartalmú tejföl (175 gr-os kiszerelés, vagy ugyanennyi főzőtejszín)
  • 2 teáskanálnyi frissen reszelt kemény sajt (pl. Grana padano)
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • bors
  • A sütőtál előkészítéséhez:
  • 1 teáskanálnyi olívaolaj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat maghámozom, 1/2 cm-es karikákra vágom, sós vízben 12-15 perc alatt megfőzöm. Leszűröm, hűlni hagyom. A paradicsomokat forró vízbe dobom, héjukat eltávolítom, a burgonyával megegyező vastagságúra szeletelem. A cukkinikat megmosom, az előbbiekhez hasonló karikákra vágom.

A tejfölt vagy tejszínt tálba öntöm, hozzáadom a tojást, az átpréselt fokhagymagerezdet, a reszelt sajtot, sót, borsot, és kézi habverővel alaposan összedolgozom. A sütőt 180 fokra előmelegítem.

Egy kis sütőtálat vékonyan kiolajozok, morzsával meghintem, a zöldségkarikákat egymással félig takarásban, váltakozva belerakosgatom. Megszórom oregánóval, majd ráöntöm a híg mártást.
A forró sütőbe tolom, nagyjából 20 perc alatt készre sütöm. Aki szereti, ha a teteje erősebben megpirul, az utolsó 5 percben grillfokozatra állíthatja a sütőt.

Megjegyzés



További recepteket, fotókat és érdekességeket Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek