Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gordon Ramsay 10 másodperc alatt megtanít úgy aprítani, mint a profik

default user icon
MME
Ha te is mindig ámulattal bámultad, ahogy a séfek szédítő tempóban aprítják elképesztően apró darabkákra a különféle zöldségeket, akkor nagy szerencséd van: Gordon Ramsay most 10 másodpercben elmondja - nem másnak, mint Selena Gomeznek, mire kell figyelni!

Gordon Ramsay nem a simulékony, kedves stílusáról ismert elsősorban, de a vannak élethelyzetek, amikor ő is képes a jobbik arcát mutatni: például, amikor gyermeke születik - legutóbb a hatodik utódjának örülhettünk - vagy, amikor híres barátaival főz valamilyen tojásos, reggeli ételt a Scrambled! című YouTube műsorában.  



A legutóbbi epizódban Selena Gomez volt a vendég, akinek egyébként szintén van egy 2020-ban, a covid-karanténban indított 4 évados gasztrosorozata az HBO Max-on: a Selena+Chef reality minden részében más  híres séf tanította meg a színész-énekesnőt egy-egy fogás elkészítésére, legtöbbször egészen az alapoktól kezdve az oktatást.

Selena, aki tehát imád, és most már tud is főzni - és nemrég arról beszélt, hogy kicsit szeretne a háttérbe vonulni, abbahagyni a zenélést és a kizárólag a színészettel foglakozni a jövőben - és Gordon egy isteni reggeli burgert készítettek el, amelyek egyik első lépése a snidling felaprítása. Ezen a ponton a séf megkéri Gomezt, hogy legyen kedves elvégezni ezt a feladatot - és akkor már tart is egy gyorstalpalót abból, hogyan kell ezt úgy csinálni, mint a profik:

"Fogd meg a kést, és hagyd, hogy végezze a dolgát! Te mozgasd fel-le, és közben told előre a snidlinget  - de vigyázz az ujjaidra! A helyes ujjrend: egy elöl-kettő hátul! Figyeltél? El ne cs*eszd! Szükséged lesz még azokra az ujjara" - adja ki az ukázt Ramsay - aki ezekben a pillanatokban nyomokban emléeztet a Pokol Konyháhájából megismert rigorózus önmagára.

Íme a videó, egészen közelről, hogyan zajlik a profi aprítás:

 

Itt pedig a teljes epizód megtekinthető - érdemes ellesni tőle a rántottakészítés titkát is, amit a séf évtizedekkel ezelőtt, még Párizsban tanult, és annyira isteni a végeredmény, hogy kár mással próbálkozni!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss