Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-májas rizottó

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst alaposan megmossuk. A megtisztított májat felkockázzuk, és kevés olajon lepirítjuk, borssal ízesítjük. Ha elkészült, egy tányérra szedve félretesszük.
  2. Az apró kockákra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, rányomjuk a fokhagymát. Így pároljuk egy-két percig, mielőtt hozzáadnánk a rizst.
  3. A rizst egy kicsit megpirítjuk az olajon, majd felöntjük annyi alaplével, amennyi éppen ellepi. Ha kezd sűrűsödni kezd a rizottó, folyamatosan adagoljuk hozzá a húslevest, miközben óvatosan és folyamatosan kevergetjük.
  4. Amikor már félig megpuhult a rizs, hozzáadjuk a zöldborsót, a májat és a vékonyra szelt gombát, majd készre főzzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss