Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-húsos lasagne

90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát pici olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a darált sertéshúst, jól lepirítjuk. Hozzátesszük a gombát, majd az összekockázott paradicsomot, felforraljuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a cukrot, sót, borsot, a felaprított fűszernövényeket, majd fedő alatt készre főzzük.
  2. A vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük annyi tejjel, hogy mártás sűrűségű szószt kapjunk (besamel), sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés szerecsendiót.
  3. Az edényben elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: alulra egy sor nyers tészta, erre egy réteg hús, majd egy réteg szósz kerül, így tovább, amíg elfogynak. Az utolsó réteg besamel lesz, amihez hozzákeverjük, ízlés szerinti mennyiségben, a parmezánt. Légkeveréses sütőben, 200 fokon, nagyjából 1 óra alatt elkészül.

    11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>>

    A TÖKÉLETES LASAGNE TITKA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - 4 TUTI TIPP! >>>

Megjegyzés

Akkor az igazi, mikor a parmezános besamel aranybarnára pirul a tetején.
Szárított fűszernövényekkel is isteni. - p.amelie

Ezek is érdekelhetnek

Friss