Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombapaprikás galuskával

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, felszeleteljük, a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük.
  2. A hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, majd hozzáadjuk a gombákat, és pirítani kezdjük.
  3. Ha a gomba kieresztette a levét, akkor az őrölt köménnyel, a háromféle paprikával, sóval és borssal ízesítjük. 
  4. Főzés közben az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Ha megpuhult a gomba, hozzáadjuk a fokhagymát, majd behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel.
  5. Ameddig a gomba fő, a nokedlihez a tojásokat elhabarjuk 1 dl vízzel, hozzáadjuk a lisztet egy csipet sóval együtt, és elkeverjük. Nokedliszaggatóval forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, és készre főzzük. Végül leszűrjük, és ezzel tálaljuk a gombapaprikást.

Nézd meg videón, hogyan készül a gombapaprikás galuskával

Ezek is érdekelhetnek

Friss