A gluténmentes és tejmentes palacsinta elkészítéséhez összekeverjük a kukoricakeményítőt, a rizslisztet és a sütőport. Beleütjük a tojásokat, majd hozzáöntjük a rizsitalt, a szénsavas vizet és az olajat. Csomómentesre keverjük, majd kb. 15 percig pihentetjük.
Az első palacsinta sütése előtt vékonyan kikenjük a sütőt olajjal, így biztosan nem tapad le a palacsinta. Ezután a felforrósított palacsintasütőben a szokásos módon megsütjük a palacsinták mindkét oldalát.
Az elkészült palacsintákat ízlés szerint megtöltjük a kedvenc töltelékünkkel.
Tipp: Ha nem fogyasztjuk el rögtön az összes palacsintát, akkor forrón takarjuk le egy tányérral, így hidegen is jól tekerhető marad.
Tökéletes, gyors, egyszerű, szépen tekerhető, ráadásul nagyon finom. Szerintem ezek a legfontosabb tulajdonságai a palacsintának. Sütés után töltsük meg a kedvenc lekvárunkkal, krémünkkel és már fogyaszthatjuk is. - Gluténmentes Íz-Lik