hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes palacsinta

20 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1.  A gluténmentes és tejmentes palacsinta elkészítéséhez összekeverjük a kukoricakeményítőt, a rizslisztet és a sütőport. Beleütjük a tojásokat, majd hozzáöntjük a rizsitalt, a szénsavas vizet és az olajat. Csomómentesre keverjük, majd kb. 15 percig pihentetjük.
  2. Az első palacsinta sütése előtt vékonyan kikenjük a sütőt olajjal, így biztosan nem tapad le a palacsinta. Ezután a felforrósított palacsintasütőben a szokásos módon megsütjük a palacsinták mindkét oldalát.
  3. Az elkészült palacsintákat ízlés szerint megtöltjük a kedvenc töltelékünkkel.
  4. Tipp: Ha nem fogyasztjuk el rögtön az összes palacsintát, akkor forrón takarjuk le egy tányérral, így hidegen is jól tekerhető marad. 

Megjegyzés

Tökéletes, gyors, egyszerű, szépen tekerhető, ráadásul nagyon finom. Szerintem ezek a legfontosabb tulajdonságai a palacsintának. Sütés után töltsük meg a kedvenc lekvárunkkal, krémünkkel és már fogyaszthatjuk is. - Gluténmentes Íz-Lik

Ezek is érdekelhetnek

Friss