Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha egyszer elkészíted, hetente el kell majd: zöldborsós amerikai palacsinta

Ez a zöldborsós palacsinta tavaszi, zsenge cukorborsóból a legfinomabb, és elkészíthető gluténmentesen is. Ízletes és tápláló villámebéd vagy -vacsora, mely remekül beilleszthető akár egy diétába is.

Mindannyian imádjuk a palacsintát, de elsőre rendszerint két dolog ugrik be nekünk ezzel az étellel kapcsolatban. Egyrészt, hogy hizlal, másrészt, hogy édes. Pedig a palacsintát nem csak az izéért, hanem az állagáért is imádjuk, és az élményt simán visszaadhatjuk sós, zöldséges, alacsony kalóriatartalmú változatok segítségével is. Íme a könnyű, tavaszi, szuperegészséges zöldborsós változat!

hOZZÁVALÓK:

4 fő részére

A palacsintához:

  • 25 dkg friss zöldborsó
  • 6 g só
  • bors, ízlés szerint
  • 3 db tojás
  • 25 dkg túró
  • 3 dkg liszt (helyettesíthető gluténmentes változattal is!)
  • 2 ek olívaolaj plusz 2 a sütéshez.
  • 4 szál újhagyma

A mártáshoz:

  • 1,5 dl görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek extraszűz olíva olaj

Elkészítés:

  1. Főzzük letakarva, kevés vízben a zöldborsót addig, míg megpuhul, kb. 3-5 percig. Szűrjük le.
  2. Nyomjunk a joghurtba a fokhagymát, adjuk hozzá az olajat és sózzuk ízlés szerint. Keverjük össze és tegyük félre.
  3. Tegyük egy aprítógépbe a túrót a tojással, a liszttel, 2 ek olajjal és a sóval, majd turmixoljuk homogén masszává. Önthető állagot kell kapnunk, ha nagyon sűrű, lazítsuk fel pár evőkanál vízzel.
  4. Keverjük a tésztához a vékony karikákra vágott újhagyma ¾-ét és a zöldborsót.
  5. Egy vastag fenekű lábasban hevítsünk 2 ek olajat közepesen forróra.
  6. Tegyünk egyszerre kb. ½ dl-nyi tésztahalmokat a serpenyőbe egymástól megfelelő távolságban.
  7. Süssük a palacsintákat addig, míg a tetejük buborékossá válik, kb. 3 percig, majd fordítsuk őket meg és süssük a másik oldalukat is aranybarnára, kb. 2 perc alatt.
  8. Tálaljuk azonnal, újhagymával megszórva, a fokhagymás joghurttal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss