hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fordított körtetorta (gluténmentesen)

75 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 5 db körte (keményhúsú)
  • A karamellhez:
  • 15-20 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 4 ek eritrit
  • 7 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg rizsliszt

Elkészítés

  1. A körtéket megmossuk, megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk. Egy lábasban lassú tűznél megolvasztjuk, karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a margarint. Beleforgatjuk a körteszeleteket is. Egy tortaformába öntjük, a körtéket kissé elrendezzük, hogy egyenletesen jusson mindenhova.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját, belecsorgatjuk a megolvasztott margarint, majd fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral elkevert rizslisztet is.
  3. A piskótaszerű masszát ráöntjük a karamellizált körtékre, és előmelegített 170 fokos sütőben kb 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
  4. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd egy tányér segítségével kifordítjuk a formából. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kínálhatjuk.

DIÓS-VANÍLIAKRÉMES KÖRTETORTA>>> 

MARCIPÁNKRÉMES KÖRTETORTA>>> 

CSOKIS-KARAMELLÁS KÖRTETORTA>>> 

Megjegyzés

Akár almából is készülhet ez az egyszerű torta. Gluténmentes! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek