Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres-diós szelet (zserbó)

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 1 dl narancslé
  • 30 dkg porcukor
  • 40 dkg darált dió
  • fahéj
  • rumaroma
  • sárgabaracklekvár
  • 10 dkg mazsola
  • 1 narancs reszelt héja
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 4 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1,5-2 dl vörösbor
  • A tetejére:
  • olvasztott csokoládé vagy
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a narancslében felforraljuk a cukrot, belekeverjük a darált diót, a fahéjat és a rumaromát. Félretesszük.

A tésztához a liszthez, a puha margarinhoz, a 2 tojássárgájához, hozzáöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a cukrot, csipet sót. Tésztát gyúrunk belőle. 3 részre osztjuk, az egyik cipó kicsit nagyobb legyen. Ez lesz az alsó lap.

Egy kikent, lisztezett kisebb tepsibe belefektetjük a méretre sodort alsó lapot. A töltelék felét rákenjük, ezt megkenjük sárgabaracklekvárral, megszórjuk mazsolával, és narancshéjat reszelünk rá. Erre jön a középső lap, a töltelék második fele, lekvár, mazsola, narancshéj. Befedjük a felső lappal, villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben 200 °C-on 30-35 percig sütjük.

Amíg meleg a tészta, a tetejére rásimítjuk a puha vajjal összekevert kakaóport vagy az olvasztott csokoládét.

Másnap szeleteljük.

Megjegyzés

Ha nem teszünk a tetejére semmit, akkor tojásfehérjével megkenve sütjük.
- SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss