Előkészítés: A margarint szobahőmérsékletre felmelegítjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a fűszereket, egy csipet sót és összekeverjük.
Elkészítés: A puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük. Beletesszük a lisztet, a diót, jól összedolgozzuk, és alufóliába csomagolva a hűtőben 1 óra hosszat pihentetjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát liszttel beszórt deszkára tesszük, és kb. 1/2 cm vékony lappá nyújtjuk, kiszaggatjuk. A sütőlapra sütőpapírt teszünk, erre rakjuk a kis korongokat. Megkenjük tojással, egy-egy fél dióval díszítjük. A sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A papírról még melegen leszedjük, mert ha kihűl, nehezen jön le. Dobozba tesszük, és másnaptól fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre