Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, majd a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk. A tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, alaposan elkeverjük, azután visszatesszük a lábast a tűzre.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A megtisztított kelkáposztát csíkokra vágjuk. A zöldségeket a lábasba tesszük, kevergetve átpirítjuk, majd felöntjük 1-1,2 l vízzel, és felforraljuk. Ezután közepes lángon addig főzzük a levest, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A levest sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a felkarikázott virslit, és készre főzzük.
A tejfölt simára keverjük egy kevés levessel, továbbá a liszttel, majd a többihez adjuk, és forralunk rajta egyet. Némi aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.