A lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatott, majd hirtelen kisütött fogások igencsak népszerűek a magyar családoknál. A legtöbben ismerik és szeretik a rántott húst – de mi történik akkor, ha nem a megszokott sorrendben panírozzuk be a húst? A végeredmény pontosan olyan finom lesz, mint a hagyományos verzió – csak egy kicsit izgalmasabb.
Mutatunk is egy zseniális fordított rántott hús receptet, amit még egy kis hagymával és mustáros szósszal is felturbóztunk. Sült krumplival, burgonyapürével, párolt rizzsel vagy akár friss salátával tálalva is mennyei!
A fordított rántott hús receptje
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 5 dl víz
- 4 ek ketchup
- 3 ek mustár
- 5 dkg margarin
- 1 tk ételízesítő
- só (ízlés szerint)
- 1 fej hagyma
A panírhoz:
- zsemlemorzsa
- tojás
- liszt
A sütéshez:
- olaj
Így készül a fordított rántott hús
1. A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk, majd besózzuk. Ezután fordított sorrendben bepanírozzuk a hússzeleteket: először a morzsába forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a lisztbe.
2. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük, majd tepsibe fektetjük őket. A hagymát karikákra szeleteljük, és a húsokra tesszük.
3. A vizet, a ketchupot és a mustárt összekeverjük, hozzáadjuk az ételízesítőt és a margarint, felforraljuk, majd a húsokra öntjük.
4. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.