Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fóliában sült hal kétféle töltelékkel

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 szelet szálkamentes hal
  • 8 vékony szelet szalonna
  • fűszeres olaj
  • A gyümölcsös töltelékhez:
  • 8 szem aszalt szilva vörösborba áztatva
  • 1 alma felkockázva
  • kevés vaj
  • A zöldséges töltelékhez:
  • 25 dkg fagyasztott zöldségkeverék
  • 10 dkg sajt (lehet füstölt is)
  • A burgonyapüréhez:
  • 80 dkg krumpli
  • tej
  • vaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket besózzuk és fűszeres olajban pácoljuk néhány órát.

A gyümölcsös töltelékhez a beáztatott aszalt szilvát feldaraboljuk, összeforgatjuk az almakockákkal és kevés vajjal.

A zöldséges töltelékhez a zöldséget megpároljuk, majd ha kicsit hűlt, a felkockázott sajttal összeforgatjuk.

8 darab alufóliát vágunk, mindegyikre 1-1 szelet szalonnát teszünk, majd halat, a felén elosztjuk a gyümölcsös, másik felén a zöldséges tölteléket. A fóliának négy sarkát összefogjuk úgy, hogy ne tudjon kifolyni a sütésnél. Kb. 20-25 percig sütjük.

Közben a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Tejjel és vajjal összetörjük, habosra keverjük.

A megsült halakat a burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss