Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírtrolád csőben sült zöldséggel

Era Era
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A fasírthoz:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 nagy alma lereszelve
  • maréknyi darabosra vágott aszalt sárgabarack
  • maréknyi dió durvára darabolva
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • pár szárított zsályalevél
  • 1 citrom reszelt héja
  • bors
  • olívaolaj
  • 1 tojás
  • A csőben sült zöldséghez:
  • 60 dkg zeller
  • 60 dkg burgonya
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín vagy házi tej
  • 5-10 dkg reszelt sajt
  • olaj vagy vaj a kikenéshez

Elkészítés

Elkészítés: A rolád hozzávalóit alaposan összekevertem, tűzálló tálban kicsit megformáztam, és olívaolajjal meglocsolva toltam a forró sütőbe. 50 percig lefedve, majd 20 percig szabadon, hogy a keletkezett lé picit elpárologjon, és a hús szép aranybarna színt kapjon.

A csőben sült zöldséghez 60-60 dkg burgonya és zeller szükségeltetik. Elég pepecs munka, amikor vékony szeletekre kell vágni, de megéri az energia befektetése. Szintén hőálló tálba lerétegezem a zöldségeket, minden réteget sózva, borsozva, olajozva (ráspriccelek picit). S hogy kicsit megszínesítsem, úgy középtájban raktam egy sor szárított paradicsomot. A rétegezés után 3 dl tejszínt vagy házi tejet (vagy tej és tejszín keverékét) 2 gerezd összezúzott fokhagymával és egy babérlevéllel felforralok, ezt öntöm a zöldségre.

Szintén lefedve betolom a sütőbe, bő 45 percre. Végül levéve a tetejét megszórom reszelt sajttal, és hagyom megpirulni (még 15 perc kb.).

Megjegyzés

Gázsütőben közepes hőfokon süssük. Aki nem szereti a hagyományostól eltérő ízeket, ne válassza ezt a receptet. - mohamama

Ezek is érdekelhetnek

Friss