Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elképesztő fogyássztori: 65 kilót fogyott a 20 éves Lili, elárulja, hogyan

default user icon
MME
Fogyni mindig nagy kihívás, különösen, ha jelentős túlsúllyal küzd az ember, és az egészsége a tét. Sokan jól tudják, hogy bele kellene vágniuk, de hiányzik az a bizonyos kezdő lökés. Új sorozatunkkal, reméljük, ezt sikerül megadnunk nekik: minden héten egy-egy inspiráló fogyássztorit osztunk meg a Mindmegette, mégis fogyott rovatunkban. Most következzen a 20 éves Lili története, aki elképesztő eredményt ért el, 65 kilót fogyott.

Új sorozatunkban minden héten egy-egy inspiráló fogyássztorit osztunk meg a Mindmegette, mégis fogyott rovatunkban.

Két hete Boglárka történetét mutattuk be, aki 83 kilósan minden reggel szomorúan nézett vissza önmagára a tükörből, majd úgy döntött, változtat az életmódján, és 16 kilót fogyott.

Előző héten pedig Alexandra történetét olvashattátok, aki megelégelte, hogy 100 kilót mutat és mérleg, 28 kilót fogyott, míg testvére 20 kilótól szabadult meg.

Most pedig következzen a 20 éves Lili története, aki alatt 16 évesen 130 kilót mutatott a mérleg. Ekkor próbálta ki az Update termékeket, és változtatott életmódján, megtanult mértéket tartani, és kitartásával 65 kilótól sikerült megszabadulni.

"Először is tudnotok kell, hogy nem volt végig boldog ez az út. 13-14 éves koromban kerestem fel először egy dietetikust, mivel rengeteg megaláztatás ért a súlyom miatt. Az általa összeállított étrend számomra ehetetlen volt. Próbálgattam mindent, de a legnagyobb eredmény -9 kg volt, önsanyargatás árán, aminek persze a duplája jött vissza. Senki nem hitt bennem, és lelkileg ez egy iszonyú megterhelő volt.

Odáig fajult a dolog, hogy 16 évesen a 130 kg-os súlyomhoz nem tudtam úgy öltözködni, mint a kortársaim, hisz átlagban 48-as ruhák jöttek fel rám. Egyre több helyen láttam Norbi termékeit és az Update üzletet. Azonban a rengeteg kudarc után már nem mertem bízni a sikerben.

Egy update müzliszeletet kóstoltam meg először, ami nagyon ízlett. Akkor határoztam el magamban, hogy ki fogom próbálni az update termékeket. Nálam a hatalmas gond egyik része a cukros üdítőkből adódott, ezért azok leváltását kezdtem update szörpökre. Majd jöttek az édességek, nasik. Persze jóval kevesebbet ettem belőle, mert én is tudtam, hogy nem normális dolog egyszerre megenni egy tábla csokit szinte minden nap. Mivel ezek a termékek nagyon beváltak, elkezdtem a tésztát és a feltétet is ott beszerezni, és az interneten található hagyományos receptek alapanyagait helyettesíteni update termékekkel, pl. tésztával, édesítőszerrel. 

Amikor pedig nem volt időm a főzni, rendeltem az update menüt. És persze a vasárnapi ebédnél sem ijedtem meg, hiszen a csirkemellet nyugodtan fogyaszthatom, a burgonyát pedig édesburgonyára cseréltem.

Amiért én nagyon megszerettem az update termékeket az az, hogy a részletekre is figyelnek, például nagyon szeretem a cidereket, amiről köztudott, hogy rengeteg felesleges kalóriát tartalmaznak, de ebből is lehet már update-t beszerezni. Plusz karácsonykor sem feledkeznek meg a fogyni vágyókról: szaloncukrot, bejglit is lehet vásárolni.

Ami szerintem a legfontosabb, hogy a kulcs a mértéktartásban van! Ezekből a termékekből sem lehet hatalmas mennyiségeket elfogyasztani. Ugyanúgy bele kell tenned az önuralmadat és a kitartásodat. Cserébe viszont nem kell 0-24-ben salátán élned!

És persze fontos a sport, sport sport! Mindegy, hogy mit, csak kezdj bele. Én a futást választottam, amit annyira megszerettem, hogy a fejlődés érdekében mára már személyi edzővel dolgozom. Nekem az a jó pár kudarc kellett ahhoz, hogy fejben eljussanak a cselekvéshez. Mert a kulcs mindenkinek saját magában van.

A végére pedig annyit kívánnék Nektek, hogy ne adjátok fel, és adjatok időt magatoknak! Az eleje lesz nehéz, de szépen lassan átalakulsz, és bele fogsz szeretni az új életedbe. Csináld szívből, és hallgass a megérzéseidre! Ami másnak 2 hét, neked lehet, hogy 5. De ez ne álljon az utadba! Mind egyediek vagyunk, és a saját utunkat járjuk. Tarts ki, hidd el, kifizetődik a munkád! Sok szeretettel ölellek titeket: Lili."

Ezek is érdekelhetnek