hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finom püspökkenyér

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 20 dkg liszt (fele rétesliszt)
  • 20 dkg lágy vaj
  • 18 dkg (barna) cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • Valamint:
  • 5 dkg durvára aprított dió
  • 5 dkg durvára aprított étcsoki
  • 5 dkg fekete mazsola (előzetesen 2 evőkanál rumba áztatva)
  • 5 dkg kandírozott citrushéj
  • 5 dkg aszalt datolya, szilva vagy egyéb… (ami éppen van otthon)

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből csipet sóval habot verünk.
  3. A tésztához a vajat keverjük habosra a cukorral, a tojás sárgáit egyenként keverjük el benne. A lisztet szitáljuk bele, és a tojáshab felével keverjük össze. A maradék tojáshabot finom mozdulatokkal, a többi hozzávalóval együtt keverjük bele.
  4. A tésztamasszát kikent püspökkenyér formába simítjuk, és kb. 45-55 perc (tűpróbáig!) alatt megsütjük. (A forma nagyságától is függ a sütési idő!)
  5. A formában kihűtjük, tálra borítjuk, szeleteljük és tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss