5 dkg fekete mazsola (előzetesen 2 evőkanál rumba áztatva)
5 dkg kandírozott citrushéj
5 dkg aszalt datolya, szilva vagy egyéb… (ami éppen van otthon)
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből csipet sóval habot verünk.
A tésztához a vajat keverjük habosra a cukorral, a tojás sárgáit egyenként keverjük el benne. A lisztet szitáljuk bele, és a tojáshab felével keverjük össze. A maradék tojáshabot finom mozdulatokkal, a többi hozzávalóval együtt keverjük bele.
A tésztamasszát kikent püspökkenyér formába simítjuk, és kb. 45-55 perc (tűpróbáig!) alatt megsütjük. (A forma nagyságától is függ a sütési idő!)
A formában kihűtjük, tálra borítjuk, szeleteljük és tálalhatjuk.