Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás pulykacsíkok kölessel

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A pulykához:
  • 5 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 60 dkg Gallicoop  pulykacomb
  • bors
  • 30 dkg köles
  • A lencséhez:
  • 4 db kisebb cékla
  • 1 ek nagyszemű só
  • 2 ek olívaolaj
  • 30 dkg lencse (vagy más apróbb szemű fajta)
  • 3 ág kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db zöldhagyma
  • A  vinaigrette-hez:
  • 1 dl olívaolaj
  • 1/2 dl fehérborecet
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

  1. A fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a csíkokra vágott pulykahúst, megsózzuk, megborsozzuk és szép pirosra pirítjuk. Közben a kölest kétszeres mennyiségű sós vízben puhára fűzzük.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A céklákat megmossuk, nagyszemű sóval és olívaolajjal bedörzsölve egyenként alufóliába csomagoljuk, és a sütőbe tesszük kb. 40 percre.
  3. Amíg a cékla sül,kétszeres mennyiségű vízbenkb. 15 perc alatt megfőzzük a lencsét a kakukkfűvel babérlevéllel, sóval borssal.
  4. Egy csavaros üvegben vagy shakerben a vinaigrette-hez összekeverjük az olajat, az ecetet, a sót, a borsot, a mustárt és a citromlevet.
  5. Amikor a cékla megsült, hűlni hagyjuk, majd leszedjük  a héját és apró kockákra vágjuk. Egy nagy üvegtálba tesszük a megfőtt, leszűrt lencsével. Alaposan összekeverjük a szósszal, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és zöldhagymával.
  6. A hússzeletek mellé egy adag kölest és egy adag lencsesalátát kanalazunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss