Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fenséges kávétorta mandulával

MME MME
2 5/5
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A tojásfehérjéket a cukorral verjük kemény habbá.

Óvatosan keverjük hozzá a porrá őrölt mandulát, valamint a lisztet. Egy kerek tortaformát vonjunk be sütőpapírral, és öntsük bele a piskótatésztát. Süssük 170 °C-on, 30 percig.

A kihűlt piskótát vízszintesen vágjuk három lapra, majd csepegtessük le egy kevés feketekávéval.

A krémhez a tojássárgákat vízgőz fölött keverjük össze a tejszínnel, a liszttel és a cukorral. Főzzük sűrűre. A kihűlt masszához adjuk hozzá a habosra kevert vajat és 100 ml kávét.

A tortalapokat töltsük meg a kávékrémmel, majd vonjuk be vele a torta külsejét is. Az oldalát díszítsük mandulaforgáccsal és kávészemekkel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss