hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Felhő szelet vaníliakrémmel

75 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a mézet a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, és hagytjuk kihűlni. Ezután a robotgép táljába öntjük a szódabikarbónával kevert lisztet, a cukrot, a sót, a tojásokat, az aromát, és a géppel tésztát gyúrunk.
  2. Amikor készen van, kettéválasztjuk, és a tésztát vékonyra nyújtjuk. Szilikonnal bélelt sütőlapra tesszük, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Az egyik lapot egyforma kockákra vágjuk. A krémhez a pudingport a liszttel és kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat is, végül a maradék tejhez öntjük és sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A vajat a porcukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük, majd kis adagokban a kihűlt főtt krémmel is elkeverjük.
  5. Az egyik lapot megkenjük a a krémmel, és szép egyenletesen eloszlatjuk.
  6. A tejszínhabot felverjük a cukorral, és rákenjük a krém tetejére, majd ráhelyezzük a felkockázott lapokat sorban, szorosan egymás mellé, és kicsit lenyomkodjuk. Megszórjuk  porcukorral és a hűtőbe tesszük egy éjszakára. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss