hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű cseresznyés kevert süti

MME MME
50 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tejföl (20%-os)
  • 1/2 db citrom (reszelt héja és leve)
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg cseresznye
  • 1 ek porcukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az egyszerű cseresznyés kevert süti töltelékéhez a cseresznyét kimagozzuk, és összeforgatjuk a fahéjjal és szegfűszeggel elkevert porcukorral.
  2. A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a tejfölt, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét és a sót. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a cseresznyével, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  4. Felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül az egyszerű cseresznyés süti!

Ezek is érdekelhetnek