Az egyik edénybe tegyük a lisztet a sütőporral (kakaós lapok esetén a kakaót is), a másik edénybe a cukrot, tejet, olajat, tojás sárgáját, a harmadik edénybe a tojásfehérjét egy csipet sóval. Mindig a tojásfehérjével kezdjük, felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük az egészet. Utána elkeverjük a tejet, az olajat, a tojás sárgáját és a cukrot, csak annyira, hogy elvegyüljön. Rászitáljuk a sütőporos lisztet (kakaós esetén a kakaós-sütőporos lisztet), és alaposan elkeverjük.
Tegyünk a felvert tojáshabból 2 kanálnyit a masszához és kavarjuk el benne. Párszor ezt ismételjük meg, majd tegyük bele az összes habot, keverjük simára. Arra figyeljünk, hogy az edény oldaláról is alaposan szedjük le a sárga masszát, ezt egy nagyobb kanállal, habkártyával, szilikonos keverőlapáttal könnyen meg tudjuk oldani. Ha ez elmarad, és nem egyenletesen oszlik el benne a tojáshab, akkor itt ott tömöttebb lesz a lapunk.
Ezután a nyers tésztát tortaformába/tortagyűrűbe tesszük, aminek csak az alján legyen papír, az oldala maradjon szabad. A forma oldalára felhúzogatjuk kicsit a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni, egyenletesebb lesz a végeredmény. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. A biztonság kedvéért végezhetünk tűpróbát is. Amikor teljesen kihűlt, 3 egyforma lapra vágjuk.
A krémhez sűrűre főzzük a pudingot, egy kevés cukorral, ha kész és már langyos, rakjuk hűtőbe, várjuk meg, amíg teljesen kihűl. Közben a margarint robotgéppel habosra keverjük, hozzátesszük a cukrot, tovább keverjükpár percig, majd félretesszük.
Kevés olajjal vagy zsírral felolvasztjuk az étcsokit és hozzákeverjük a félretett cukros margarinhabhoz. Ezután hozzákeverjük a kihűlt pudingot, és amikor teljesen sima, megkenhetjük vele a tortalapokat.
A csokimázhoz felolvasztjuk a másfél tábla étcsokit egy kevés olajjal - próbáljunk sűrűbb masszát kapni, így nem folyik le túl sok a torta oldalán. Miután az egész tortát az oldalával együtt befedtük csokival, tegyük be a hűtőbe addig, amíg a csoki megdermed rajta.
A fehér habhoz - amit aranyhabnak hívok - verjük kemény habbá a habtejszínt, majd tegyük félre. Ezután olvasszunk fel kevés olajjal ¾ tábla fehér csokit, és tegyük a hűtőbe. Vigyázzunk, hogy a csoki ne szilárduljon meg, csak hűteni kell! Ezután öntsük a kihűlt fehér csokit a félretett habba. Robotgéppel elkeverjük, majd a torta tetejére kanalazzuk. Fényes, darabosabb krémet fogunk kapni. Rakjuk fél órára hűtőbe, majd kedvünk szerint díszíthetjük tovább a tortát.