Hámozzunk meg 4 db körtét, és alulról vágjuk ki a magházukat. Adjunk hozzájuk 1 db fahéjrudat és 3 dl édes fehérbort, majd főzzük puhára.
Keverjünk 2 ek zselatint 1 dl hideg vízbe, majd melegítsük fel, és keverjük össze 10 dkg mézzel. Ha kihűlt, forgassunk bele 4 dl sűrű natúr joghurtot és 4 dl felvert habtejszínt. Öntsük a habot folpakkal kibélelt, kis formákba, és hűtsük le.
Keverjünk a fahéjas borból egy keveset 2 ek aszaltszilva-lekvárhoz. Tálaljuk a körtét a joghurthabbal, egy kevés lekvárral és darált mandulával megszórva.
Fotó: Tucsek Tünde
A tejszín legyen legalább 30%-os, és hideg, hogy fel tudd verni. Ne használj növényi tejszínt! Ha a habbal megtöltött formát az asztallaphoz ütögeted, nem lesz levegős.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre