Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel a konyhai trükkel soha többé nem kell krumplit hámoznod

default user icon
MME
Nem éppen a leghálásabb konyhai műveletek közé tartozik a burgonya hámozása, bármilyen speciális eszközzel is végezzük, főleg, ha nagyobb mennyiségről van szó. Most azonban előkerült egy zseniális videó, amiből kiderül, hogyan spórolhatunk időt és energiát, ha krumplipucolásra kerül a sor.

Szinte biztos, hogy a következő konyhai trükk, ami a krumplipucolást hivatott megkönnyíteni, még attól is gyorsabb, mint amennyi idő alatt ez a cikk elkészült. Legyen szó bármilyen mennyiségről, Dave Hax zseniális praktikája tuti működni fog. Ha ezt ismertük volna a seregben, hamar túl lettünk volna a konyhára száműzött krumplipucolós büntetésen.

Nincs más dolgunk, mint a még nyers zöldséget középen egy éles késsel körbevágni, aztán megfőzni, leönteni róla a főzővizet, majd hideg vízzel gyorsan lehűteni. Ezután a burgonya héja egyetlen határozott mozdulattal pillanatok alatt leugrik a helyéről. A trükköt az alábbi videó kiválóan illusztrálja:

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss