Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ekler fánk csokis tejszínhabbal

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
30 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a vízzel, a cukorral, a sóval felforraljuk egy lábosban, majd hozzáöntjük a lisztet, és gyors keverés mellett tovább "égetjük" a tűzön addig, míg a tészta szépen el nem válik az edény falától.
  2. Ha már nem forró, egy kézi mixer segítségével egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Akkor van kész, ha a keverőkről szalagosan folyik le a massza.
  3. A tésztát egy habzsákba tesszük, és 1cm-es nyomócsővel egyforma, 8-10 cm-es csíkokat nyomunk a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire. Érdemes egy kis vizet fröcskölni a tésztára, hogy szépen süljön. 180 fokon, 40-45 percig sütjük.
  4. A tejszínhabhoz felverjük a hideg habtejszínt, amikor már félig kemény, belekeverjük a porcukrot és a kakaóport is, tovább verjük, míg tejszínhab állagú nem lesz.
  5. Miután kihűltek, a fánkokat egy éles késsel kettévágjuk, pontosabban a tetejét levágjuk. A habzsákba csillagcsövet teszünk, és minden fánkot megtöltünk a tejszínhabbal és rátesszük a fánk kalapját.
  6. A csokoládét megolvasztjuk és megcsíkozzuk vele a fánkok tetejét. 

SZALAGOS, CSÖRÖGE, CHURROS - 10 TUTI FÁNK, AMIT IMÁDNI FOGSZ >>>

Ezek is érdekelhetnek