Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű tárkonyos lencseleves

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét átválogatjuk. Előző este, de legalább 1 órával a főzés előtt beáztatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
  3. Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával együtt pár percig kevergetve pirítjuk, a zúzott fokhagymát is megfuttatjuk benne. Egyet-kettőt keverünk rajta, őrölt paprikát szórunk rá, felengedjük kb. 1,2 liter vízzel. Az áztatóvizet leszűrjük, a lencsét a leveshez öntjük, sózzuk, borsozzuk, babérral, valamint a leveskockával együtt puhulásig főzzük.
  4. A tejfölt kikeverjük kevés forró levessel, aztán ezt belekeverjük a levesbe. Száraz apró tésztát szórunk bele, tárkonnyal ízesítjük, pár percig lassan főzzük, végül rövid pihentetés után tálaljuk. Tálaláskor citrommal ízesíthetjük. 

    Ajánljuk még:

Tárkonyos leves húsgombóccal >>> 

TÁRKONYOS HÚSGOMBÓCLEVES EGYSZERŰEN >>> 

TÁRKONYOS BÁRÁNYRAGU LEVES >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss