A burgonyapüréport egy tálba öntjük, és fokozatosan ráöntjük a felforralt tejet, hogy olyan állagú masszát kapjunk, mint amikor a főtt krumplit áttörjük. Ez fontos, ne legyen híg a krumpli. Langyosra hűtjük (fontos, mert ha forró, elolvad a vaj, tönkremegy a tészta).
Közben pici, langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A dagasztótálban eldörzsöljük a lisztet a szoba-hőmérsékletű vajjal, beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojássárgájákat, a már langyosra hűlt krumplit és a sót.
A tejfölt dagasztás közben adagoljuk, hogy se túl lágy, se túl kemény ne legyen a tészta. Amikor már jól kidolgoztuk a tésztát, 30-40 percig pihentetjük, kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, és átgyúrjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk (bevagdossuk), és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és hagyjuk még 15-20 percig kelni. Megkenjük a pogácsákat tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, és közepes lángon kb. 20 perc alatt megsütjük.