Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-savanyú szűzpecsenye

MME MME
45 perc
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A húst folyó hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk, majd szeletekre vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük. A felolvasztott vajban egy serpenyőben a szeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük.

Az ananászszeleteket szűrőben lecsöpögtetjük, mindegyiket hat darabra szeljük. A paprikákat félbevágjuk, a szárakat, a magokat és a fehér ereket eltávolítjuk, a zöldség húsát megmossuk, leitatjuk, és kis kockákra vágjuk.

A letisztított fokhagymát apróra vagdaljuk. Az ananászdarabokat egy tálban összekeverjük a paprikával és a fokhagymával. Hozzáadjuk, majd belekeverjük a csili- és a halszószt, majd sóval, borssal fűszerezzük.

Az ananászos paprikát sütőzacskóba tesszük, és elosztjuk rajta a hússzeleteket. A sütőzacskót a csomagoláson lévő leírás szerint lezárjuk, majd sütőlemezen a sütőbe helyezzük. 190-200 ºC-on 20 percig sütjük.

Megjegyzés

Halszósz helyett használhatunk zöld fűszeres olajat is. A csiliszószt a szuper- és hipermarketekben, illetve az ázsiai boltokban szerezhetjük be. A fogáshoz széles metéltet kínáljunk köretként.

Recept és fotó: Dr. Oetker - MME

Ezek is érdekelhetnek