Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Árstop: Gulyás Gergely bejelentette, mikor dönt erről véglegesen a kormány

default user icon
MME
Gulyás Gergelyt a csütörtöki Kormányifón arról kérdezték, meddig tartja fenn az ársapkákat a Kormány. A miniszter válaszában hangsúlyozta: bár az árstoppal kapcsolatban van egy általános vita, de nem lehet kérdéses, hogy az alapvető élelmiszereket vásárlóknak ez nagy könnyebbség.

„A kormány fenntartja mindazokat az intézkedéseket, amelyek az infláció leküzdését szolgálják, ilyen a rezsicsökkentés, a kamatmérséklő intézkedések és az árstopok is" – kezdte a Blikk.hu információi szerint a Hír tv kérdésére válaszolva Gulyás Gergely miniszerelnökséget vezető miniszter.

Válaszában kifejtette: a rezsicsökkentést és az árstopokat fönntartják, amíg az infláció jelentős mértékben visszaesik. Ezzel kapcsolatban lassú, de kedvező tendencia vette kezdetét, ami, ha az év közepére felgyorsul, az év végére elérhető az egy számjegyű infláció. Erre számít a kormány – mondta.

 


Elmondta azt is, hogy bár az árstoppal kapcsolatban van egy általános vita, de a miniszter szerint az nem lehet kérdéses, hogy az alapvető élelmiszereket vásárlóknak az árstop nagy könnyebbség. Április 30-a előtt két héttel, tehát a húsvét utáni héten jelentik be, hogyan döntött erről a Kormány.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss