Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós isler

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukorral, a tojássárgájával, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a citrom levével és lereszelt héjával és a sóval. Jól összedolgozzuk, és összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és kb. 10-15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Egy lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk egy pogácsaszaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk a tésztakorongokat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 7-8 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 1-1 darabot lekvárral összeragasztunk.
  3. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és hozzákeverjük az étolajat, majd belemártogatjuk a sütiket. Sütőpapírra tesszük, és hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon. Lezárható tetejű dobozban tároljuk.

Megjegyzés

Az én kiszúrom átmérője: 7,5 cm, és ebből 15 db isler lett. Igazából nekem nagyon hamar megpuhult, elkészítés után 3-4 órájára már puha lett. - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss