A diós isler elkészítéséhez a lisztet a hideg margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a darált diót, a vaníliás cukrot, a sütőport, a citrom kifacsart levét és lereszelt héját és a sót.
Jól összedolgozzuk és összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és kb. 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Egy lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk egy pogácsaszaggatóval.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk a tésztakorongokat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 7-8 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 1-1 darabot lekvárral összeragasztunk.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és hozzákeverjük az étolajat, majd belemártogatjuk a sütiket.
Sütőpapírra tesszük, és hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon. Lezárható tetejű dobozban tároljuk.
Az én kiszúrom átmérője: 7,5 cm, és ebből 15 db isler lett. Igazából nekem nagyon hamar megpuhult, elkészítés után 3-4 órájára már puha lett. - Tündi konyha
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!