Elkészítés: A diót zsiradék nélkül serpenyőben enyhén megpirítom. A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a kukoricakeményítőt, a fahéjat, a sót, a cukrot és a vaníliát.
A tojást kis tálba ütöm, mellékanalazom a borpárlatot és a szarvasgombás tokajizselét, enyhén felverem. A hideg vajat nagylyukú reszelőn a lisztes keverékhez reszelem, hozzáadom a tojásos keveréket. Gyorsan összegyúrom. Pihentetés nélkül kis diónyi gömböket formázok a tésztából. Sütőpapírral borított tepsire helyezem őket. Mindegyikbe fakanál végével kis mélyedést formálok.
170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt világosra sütöm. Még melegen meghintem vaníliás porcukorral. Langyosan mindegyik közepébe ribizlizselét biggyesztek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre