Száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A körtét feldaraboljuk 1,5 cm-es kockákra, majd egy serpenyőben felhevítjük a vajat a cukorral, majd mikor karamellizálódni kezd, beleforgatjuk a körtét, és néhány percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A morzsához elkeverjük a lisztet a fahéjjal, a dióval és a nádcukorral, majd elmorzsoljuk a vajjal. A hűtőbe tesszük.
A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet a fahéjjal, a sütőporral és a sóval. Habosra keverjük a vajat a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Felváltva, adagonként beleforgatjuk a lisztes keveréket és a joghurtot, majd belekeverjük a körtét is.
A tésztát egy 20 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk. Meghintjük a diós morzsával, és 180 fokos sütőben 52 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.