Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-baracklekváros boszorkánypogácsa

45 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg dió (darált)
  • sárgabaracklekvár

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk egy tálban. A sütőt előmelegítjük, és egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A darált diót egy kis tálba szórjuk, egy másik tálban pedig kissé felverjük a tojásfehérjét. A masszából kisebb diónyi golyókat (1,5 dkg) sodrunk. Először megforgatjuk őket a fehérjében, majd a dióban.
  3. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk őket, egy kevés helyet hagyva egymás között. Végül egy fakanál nyelével apró lyukat nyomunk a golyók közepébe. 170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni, végül pedig kevés sárgabaracklekvárt  kanalazunk a lyukakba.

4 KÁPRÁZATOS, MÉGIS POFONEGYSZERŰ APRÓSÜTI LEVELES TÉSZTÁBÓL>>> 

20 PERCES APRÓSÜTI 3 HOZZÁVALÓBÓL: ERDEI GYÜMÖLCSÖS PÁRNÁCSKÁK - VIDEÓ!>>> 

6 ELLENÁLLHATATLAN ÉS ELRONTHATATLAN SÜTÉS NÉLKÜLI DESSZERT>>> 

Megjegyzés

Omlós süti, amit a lekvár tökéletesen kiegészít. Olyan jövök-megyek és bekapok egy sütit fajta. Nagyobb dobozban, egymás mellé sorakoztatva, légmentesen elzárva sokáig friss marad. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss