hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos almás-fahéjas pite

75 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A liszet elkeverjük a sütőporral, összemorzsoljuk a hideg margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a reszelt citromhéjat, egynemű tészátvá gyúrjuk, majd két részre osztjuk, és gombóccá formázzuk.
  3. Az egyik adagot kinyújtjuk, és a tepsi aljára helyezzük.
  4. Elkészítjük az almatölteléket. A reszelt almát 2 dl vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fahéjat, a citrom héját és levét, a cukrot és a vizet.
  5. Végül pedig - amikor már az alma puhára főtt -, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a pudingport. Amikor felfőtt, lekapcsoljuk és hagyjuk egy picit lehűlni.
  6. A pudingos tölteléket a tepsiben lévő tésztára öntjük, és egyenletesen elosztjuk, majd a tészta másik felével betakarjuk, és 2 tojás elhabart sárgájával megkenjük a tetejét.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 percig szép aranybarnára sütjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, majd meghintjük porcukorral, szeleteljük, és tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek