Cukormentes birsalmalekvár

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

    Elkészítés

    1. A birsalmákat megmossuk, a hibás részeket eltávolítjuk, feldaraboljuk. 
    2. Nagyobb lábasba tesszük, meglocsoljuk a citromlével és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 
    3. Kb. 30 perc alatt alacsony hőfokon puhára pároljuk az almát. A főzővizet leöntjük róla, és a puha almát összeturmixoljuk és gyakori kevergetés mellett tovább főzzük még 40 percig. (Vigyázat, könnyen leég és pöfög, fröcsköl!)
    4. Még forrón kisebb méretű, steril üvegekbe merjük, lezárjuk majd 5 perce fejre állítjuk az üvegeket. Egy napra száraz dunsztba tesszük.

     

    Megjegyzés

    Kevés reszelt gyömbérrel még finomabb lesz a lekvár. - MME

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss