Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos birsalmalekvár

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 2,5 kg birsalma
  • 1 db citrom
  • 2,5 dl víz
  • 60 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj

Elkészítés

  1. A birsalmákat folyó víz alatt alaposan megmossuk, ha kell, szivaccsal vagy kefével átdörzsöljük majd felkockázzuk.
  2. A citrom héját lereszeljük, félretesszük, a levét kifacsarjuk.
  3. A vizet egy nagyobb serpenyőben a citromlével felforraljuk, hozzáadjuk a birsalmát, a cukrot és a fahéjat. Ha felforrt, alacsony hőmérsékleten addig pároljuk, míg az alma megpuhul (ez kb. 45-50 perc).
  4. Levesszük a tűzről, kivesszük a fahéjat és hozzákeverjük a citromhéjat. A forró keveréket szitán átpasszírozzuk egy tálba. Hagyjuk kihűlni és kicsit besűrűsödni kb. 30-40 percet, majd zárható üvegekbe töltjük.


Ezek is érdekelhetnek