hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmasajt (tartósítószer mentesen)

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmát megmossuk, meghámozzuk, felnegyedeljük és 1 L vízben fél citrom levével puhára főzzük kb 30 perc alatt.
  2. Ha megpuhult, leszűrjük és kézi botmixerrel turmixolni kezdjük. Annyi vizzel pótoljuk a főzőlevéből, amennyi szükséges ahhoz, hogy egy sűrű és egynemű pépet kapjunk.
  3. A cukorral és fél citrom levével sűrűre főzzük, majd egy kifolpakkozott formába tesszük hűlni 1 napra.
  4. Másnap kiborítjuk a formából egy sütőpapíros tálcára és hűvös helyen hagyjuk száradni legalább 1 hétig. Végül alufóliába csomagolva tároljuk felhasználásig.

Nézd meg videón is, hogyan készül a birsalmasajt tartósítószer nélkül:

Ezek is érdekelhetnek